Header Header
Contact
Home Aanbod Agenda Partners Worldcup   Go to Twitter Go to YouTube Go to Facebook

Voetbalscholen

> Laureus PannAcademy
> Voetbalscholen
> Portretten
> Mo Boutaka
> Zohair Arbib
> Ufuk Ulker
> Joshua Agteres
> Lee-Quincy Cheuk-A-Lam
   
Voetbalscholen
Sport verbindt, verbroedert en verbetert en dat geldt ook voor Panna Knock Out. Met een reeks portretten van haar spelers en crewmembers illustreren Sportservice Nederland en Laureus Nederland wat Panna Knock Out voor hen betekend heeft.
Allen zijn ze geboren met passie voor de bal en talent. Met doorzettingsvermogen en een steuntje in de rug hebben ze zich kunnen ontwikkelen. In deze reeks vertellen ze over hun passie, hun inzet en hun wil om de bal door te spelen naar nieuwe jongens en meiden die dat steuntje kunnen gebruiken.

 

 

 
Zohair Arbib

Zohair Arbib

Door Coline Elbertsen

Beverwijk - Samen met Ufuk Ülker begint de 21-jarige Zohair Arbib een Laureus PannAcademy in Beverwijk. Met de sport waar hij zijn hart aan heeft verpand als middel wil hij de jongens uit de buurt op het rechte pad houden en ze belangrijke waarden bijbrengen. Net zoals panna dat bij hem heeft gedaan.

Vraag hem naar hoe zijn jeugd in Heemskerk was en de 21-jarige Zohair Arbib begint direct over voetbal. Vanaf dat hij zich kan herinneren is er bijna geen dag voorbij gegaan dat hij niet even met de bal in de weer was. ,,Zodra de school uit was ging ik naar huis, gooide mijn tas in een hoek van de kamer en ging direct weer naar buiten om te voetballen op straat.’’ Om zijn allergrootste hobby te beoefenen ging hij naar pleintjes in de buurt of de voetbalkooi aan het Bachplein. Samen voetballen en trucs oefenen totdat je door je moeder werd gehaald. Het liefst deden Zohair en zijn vrienden niets anders. En eigenlijk nog steeds, de jongens waar hij toen mee voetbalde zijn namelijk nog steeds de jongens waar hij regelmatige een balletje mee trapt.

Een video van Mohamed Boutaka

De liefde voor het pannaspel begon bij Zohair toen hij dertien was. ,,Ik zag een filmpje op internet van Mohamed Boutaka en dacht: dat wil ik ook.’’ Ik kwam toen al snel bij Panna KO uit en zag in de agenda dat er binnenkort een toernooi in Beverwijk plaats zou vinden, op de Breestraat. Zohair en zijn vrienden besloten er aan mee te doen. Hij belandde op zijn eerste toernooi direct in de halve finale en moest het opnemen tegen zijn vriend Ufuk Ülker die hem uitschakelde.

Toch zorgde deze uitschakeling er niet voor dat Zohair er direct de brui aan gaf. Het toernooi was een kennismaking met een sport die hij nu 8 jaar later nog steeds beoefent en wat hem veel gebracht heeft. Niet lang erna is hij namelijk met Ufuk gaan werken voor Panna KO. Zohair: ,,samen gaven we shows en demo’s op bijvoorbeeld de open dag van Ajax. We wilden laten zien waar de sport om draait.’’ Inmiddels is hij aardig bekend in de pannasport en heeft hij contacten wereldwijd. ,,Dat had ik op mijn dertiende niet kunnen bedenken’’, aldus Zohair.

Respect door panna

Wat hij zo leuk vindt aan panna? ,,Je bent helemaal op jezelf aangewezen en kunt alle trucs laten zien die je in je hebt. En tijdens de wedstrijden, het gevoel dat je krijgt wanneer je in de kooi staat met ontzettend veel mensen eromheen, dat geeft energie. Iedereen schreeuwt, dat is echt gaaf.’’ Zohair denkt dat juist Panna er wel eens voor kan hebben gezorgd dat hij op het rechte pad bleef: ,,panna hield mij bij voetbal en gaf mij mee dat het belangrijk is school en sport te combineren. Het heeft mij respect bijgebracht en ik heb veel mensen leren kennen.’’

Voetbalschool in Beverwijk

En dat is één van de redenen waarom Zohair nu met zijn grote pannavriend Ufuk een PannAcademy in Beverwijk gaat starten: voor jeugd uit Beverwijk en Heemskerk. ,, Veel van de jongens zien mij als voorbeeld. Wat ik kan en doe willen zij ook. Met de voetbalschool kan ik daar echt iets mee doen. Ik ga niet alleen trucjes met de jongens doen, maar wil ze ook leren wat respect is en dat school belangrijk is om ergens te komen. Eigenlijk wil ik die jongens datgene meegeven wat panna mij geleerd heeft. Ik heb al wel veel jongens uit de buurt gesproken  om te kijken wie er zeker meedoen.  Hier zitten zeker ook jongens tussen die een beetje stout zijn af en toe en die wil ik graag veel leren. Ze vooral laten zien dat het veel oplevert wanneer je op het goede pad blijft.’’

..
Laureus

 

 

 

 

 

 

 

Contact Sportservice Nederland BV Disclaimer Trademark